HOMEPAGE

PLANOLOGIE

RECHTSWETENSCHAP

CHAUFFEUR

POLITIEK

EERSTE HULP

AUTOBROCHURES

REIZEN

FOTOGRAFIE

SCHRIJVEN
Blog: Voedselbank
Blog: Mistachterlicht
Blog: Tractor rijden

AGENDA

 

Voedselbank (18 november 2008)

Op 17 november las ik in Metro een ingezonden brief van A.M. Noordijk over de voedselbank.
Omdat ik mij er al jaren over verbaas hoeveel mensen hier gebruik van maken, besloot ik eens een dagje te gaan helpen bij één van de voedselbanken die Nederland rijk is.
Het viel mij op, hoeveel pakketten met de auto opgehaald werden. En ik sprak zelfs een vrouw, die twee honden had, een pakje sigaretten per dag rookte, een auto reed en vond dat ze voor haar ontspanning twee keer per jaar op vakantie moest. Ze had echter geen geld voor gezonde voeding en daarom kwam ze naar de voedselbank.
Tja, als ik op zo'n manier met mijn geld om ga, kom ik ook geld tekort om eten te kopen. Mijns inziens is er in vele gevallen geen sprake van een tekort aan geld, maar van een verkeerde prioriteitstelling bij de besteding van het beschikbare geld. Niets ten nadele van de mensen die de voedselbank écht hard nodig hebben, maar voor mij stond vast, dat ik het fenomeen voedselbank niet meer zou steunen, zolang er nog zoveel ‘misbruik' van wordt gemaakt door mensen die hun geld liever aan ‘luxe' zaken uitgeven dan aan hun dagelijks brood!